Design

Google buduje nową siedzibę (wideo)

Więcej o:

BIGDesignGoogleHeatherwick StudioMountain View

W Mountain View powstanie nowoczesny kompleks Google. Oszklona konstrukcja pozwoli na pracę w słonecznym świetle i naturalną wentylację. Budynek, to nie tylko nowoczesne biuro, ale również przestrzeń rekreacyjna. Szerokie deptaki, miejsca do ćwiczeń i rekreacji, fontanny, zielone ogrody i restauracje, to wszystko dostępne będzie nie tylko dla pracowników, ale i lokalnej społeczności.

Nowoczesną przestrzeń zaprojektowały biura architektoniczne BIG oraz Heatherwick Studio. „Dążymy do zatarcia różnic między naszymi budynkami a naturą” – informuje Google na swym blogu.

Firma rozważa również pomysł poszerzenia obiektu o punkty handlowo-usługowe. Po kompleksie można będzie przemieszczać się rowerami, dla których powstaną specjalne ścieżki, ale prawdziwą innowacją będzie możliwość poruszania się tam również bezzałogowymi samochodami.

google_mediarun_com

DODAJ SWÓJ KOMENTARZ