Polecamy, Przetargi

Big Picture poprowadzi biuro prasowe marek L'Oréal Polska

Więcej o:

Big PictureL'Oreal

Agencja Big Picture będzie odpowiedzialna za prowadzenie biura prasowego i działań PR wszystkich marek szerokiej dystrybucji z portfolio L'Oréal Polska: L'Oréal Paris, Botanicals, Elseve, Garnier, Maybelline, Fructis i Mixa.

Koordynacja PR produktowego firmy obejmie stałe media relacje, lansowania produktów, współpracę z influencerami oraz ambasadorami marek. Po stronie agencji do obsługi dedykowany jest 5-osobowy zespół.

„Fakt, że L'Oréal Paris zdecydował się powierzyć nam obsługę PR swoich marek to dla nas szczególna satysfakcja – pokazuje, że model biznesowy oparty na doradztwie strategicznym jest doceniany na rynku. W powodzi mikroagencji, rozdrobnienia komunikatów w digitalu oraz zjawiska, które na Cannes Lions nazwano z przymrużeniem oka „junioryzacją”, największy rynkowy gracz chce jednak pracować ze strategami. Przy takiej skali komunikacji – kilkudziesięciu lansowaniach produktów rocznie, top ambasadorach, najbardziej innowacyjnych modelach współpracy z influencerami etc. – potrzebna jest agencja, która może zapewnić doświadczony zespół, ale też indywidualne, niesieciowe podejście.
A przede wszystkim: całościowe spojrzenie, perspektywę <<big picture>>. Jedno centrum dowodzenia daje efekt synergii, pozwala uniknąć kanibalizowania się marek w wyścigu o te same przestrzenie mediowe i wreszcie – daje komfort i Klientowi, i mediom, bo mają w jednym miejscu ludzi, którzy znają marki i szybko reagują”
– mówi Hanna Waśko, Managing Director Big Picture.

Big Picture będzie odpowiedzialna za prowadzenie biura prasowego i działania PR wszystkich marek szerokiej dystrybucji L'Oréal Polska. Do portfolio należą: L'Oréal Paris (make-up, face care, hair care
- w tym marki Botanicals, Elseve) Garnier, Maybelline, NYX, Fructis, Mixa.

Współpraca rozpoczęła się w IV kwartale 2016 r., kiedy Big Picture wygrało przetarg na wprowadzenie na polski rynek trendsetterskiej marki Colorista. Od tego czasu firma zrealizowała szereg projektowych działań dla całego portfolio – była odpowiedzialna m.in. za strategiczną platformę PR, związaną
z partnerstwem L'Oréal Paris z Festiwalem Filmowym w Cannes, launch nowej marki Botanicals, premiery nowości, współpracę z ambasadorkami: Grażyną Torbicką i Joanną Brodzik.

Koordynacja całego biura prasowego z obszaru PR produktowego firmy obejmie stałe media relacje, lansowania produktów, współpracę z influencerami oraz ambasadorami marek. Po stronie agencji do obsługi dedykowany jest 5-osobowy zespół, którym kieruje Helena Korniejew, Senior Consultant.

* * *

L’Oréal już od ponad 105 lat poświęca się pięknu. Posiadając niepowtarzalne portfolio składające się z 32 różnorodnych i uzupełniających się marek, Grupa osiągnęła w 2015 roku obroty sięgające 25,26 miliarda euro i obecnie zatrudnia 82 900 osób na całym świecie. Jako lider na światowym rynku kosmetycznym, L’Oréal jest obecny we wszystkich sieciach dystrybucji: na rynku masowym,
w domach handlowych, aptekach, drogeriach, salonach fryzjerskich, sieciach sklepów wolnocłowych, własnych sklepach firmowych, a także w handlu internetowym. Dział badań i innowacji wraz z grupą
3 870 badaczy stanowi podstawę strategii L’Oréal, dążącego do spełnienia wszystkich marzeń
o pięknie w każdym zakątku świata. Najnowsze zobowiązanie L’Oréal dotyczące zrównoważonego rozwoju do roku 2020 „Sharing Beauty With All” stawia ambitne cele zrównoważonego rozwoju
w każdym punkcie łańcucha wartości Grupy. www.loreal.com

Big Picture to firma consultingowa z obszaru PR i public affairs, powstała w 2015 roku. Kładąc szczególny nacisk na doradztwo strategiczne, opiera się na dwóch praktykach: obok serwisu PR korporacyjnego i produktowego, agencja specjalizuje się w public affairs oraz doradztwie CSR
i filantropijnym. Zakres kompetencji obejmuje zarówno doradztwo na poziomie tworzenia strategii, jak
i realizację projektów kreatywnych dla firm, marek, osób oraz instytucji. Wśród Klientów agencji znajdują się m.in.: Roche Polska, Getin Noble Bank, Mondelez Polska, L'Oréal Polska, KSW (Konfrontacja Sztuk Walki), Polpharma (Herbapol S.A.), Fundacja im. Stefana Batorego, Amnesty International czy Fundacja Alivia.

Poprzednik artykułNastępny artykuł

DODAJ SWÓJ KOMENTARZ

NEWSLETTER

Cześć, czy wiesz że Mediarun informuje o najważniejszych trendach i zmianach marketingowych w Polsce i na Świecie?

Jeśli chcesz aby nic Ci nie umknęło, zapisz się do newslettera Mediarun.

NEWSLETTER

Czy wiesz, że Mediarun informuje o ważnych trendach w Polsce i na Świecie?

Zapisz się teraz do Newslettera Mediarun, publikujemy w nim poradniki, raporty, oraz inspiracje dzięki, którym możesz rozwijać swoje kompetencje.